Такого компоту взимку завжди буде мало: фанта, мохіто і каркаде.

Я перепробувала безліч рецептів компотів з ревеню і зупинилася на цих трьох. Ви навіть не уявляєте, наскільки вони смачні та ароматні взимку.

Перший рецепт

Видаляю листя ревеню, залишаю стебла тільки які на шматочки нарізаю довжиною 3-4 см.

Заповнюю на одну третину банки. Я не стерилізую банки, просто їх мою ретельно.

Лимон на кружечки нарізаю, по два додаю в кожну банку і м’яти гілочку кладу.

Заливаю водою окропу з каструлі. Якщо не вистачає води, з киплячого чайника доливаю до верху самого.

Надягаю кришку на банку для зливу рідини і воду назад зливаю в каструлю.

Висипаю цукру 300 грамів і на вогонь ставлю каструлю. Киплячим сиропом банки заливаю до самого верху.

Кришкою закриваю і банки перевертаю.

Взимку філіжанку випити компоту такого — одне задоволення. Крім того, ревінь дуже корисний.

Другий рецепт

Нарізаний ревінь по банках розкладаю, беручи по 200 грамів приблизно.

Додаю каркаді чаю 2-3 стол-е ложки на банку 3-х літрову.

Заливаю окропом банки і зливаю відразу воду в каструлю назад.

Додаю цукру 300 г. Кількість цукру краще за смаком регулювати, але зазвичай я кладу не менше 250 грам на банку 3-літрову.

Киплячим сиропом банки заливаю, кришками закочую і банки перевертаю.

Подивіться, який яскравий і насичений колір компоту, він неймовірно смачний.

Третій рецепт

Заповнюю ревенем нарізаним банки приблизно на одну третину.

Апельсин кружальцями нарізаю, видаляю кісточки. Додаю апельсина по три кружечки у кожну банку, зазвичай один середній апельсин на дві банки вистачає.

Заливаю окропом крутим.

Зливаю воду і вдруге киплячим сиропом заливаю, додавши цукру 300 грам на банку 3-х літрову.

Банку закриваю, перевертаю і залишаю до повного остигання.

Компот із апельсином виходить просто чудовим на смак.

Зберігаю банки з компотом при кімнатній темпер-ре, і за багато років жодна банка не вибухнула і не роздулася.

👉👉Підпишіться на наш 👉телеграм 👈, щоб першим дізнатися всі новини❗️❗️❗️

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *