Як смажити баклажани, щоб вони не вбирали олію. За цим рецептом баклажани смачніші за гриби та м’ясо.

Баклажан — це унікальний овоч, який має не тільки цікавий смак, але і безліч корисних властивостей.

Він містить вітаміни групи В, вітамін С, РР та каротин, а також такі мінерали, як калій, кальцій, залізо, магній, натрій та фосфор.

Завдяки цьому баклажани сприяють зміцненню серцево-судинної системи, покращенню обміну речовин та роботи шлунково-кишкового тракту.

Закуски з баклажанів популярні у багатьох кухнях світу. Вони можуть бути гострими, пряними, кисло-солодкими або мати ніжний смак. Закуски з цього овочу підходять як для повсякденного меню, так святкового столу. Їх можна подавати холодними або гарячими, як самостійна страва або доповнення до м’яса або риби.

Приготування баклажанної закуски:

Очищаємо баклажани так, щоб залишалися смуги шкірки, нарізаємо їх великими кубиками. Солимо баклажани у глибокій тарі, залишаємо на 15 хвилин.

Нарізаємо півкільцями цибулю і обсмажуємо в олії, додаємо сіль і цукор. Просушуємо баклажани паперовим рушником, додаємо збите яйце та залишаємо ще на 10 хвилин.

Золоту цибулю кладемо в окрему миску. В олії обсмажуємо баклажани на сковороді, заздалегідь віджимаємо їх від вологи.

Обсмажуємо баклажани на середньому вогні до золотистого кольору, потім всипаємо куркуму і улюблені приправи. Додаємо до баклажанів цибулю, змішуємо.

Викладаємо до баклажанів сметану і під кришкою на повільному вогні гасимо 3 хвилини.

Шинкуем петрушку, пропускаем к ней зубчики чеснока через пресс и смесь добавляем в баклажаны.

Вимикаємо плиту і під кришкою даємо баклажанам просочитися часником та зеленню. Це гарний варіант страви як гарнір або окрема закуска.

👉👉Підпишіться на наш 👉телеграм 👈, щоб першим дізнатися всі новини❗️❗️❗️

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *